Overslaan en naar de inhoud gaan

Koeweitse paarden op zomervakantie in Nederland

Geplaatst opwoensdag 2 mei 2018 - 17:40

Een vliegtuig met 53 paarden is woensdagmiddag aangekomen op Maastricht Aachen Airport.

Na een vlucht van vijf uur vanuit Koeweit en een medische controle gaan ze op weg naar Stal Peters in Maria Hoop.

Zomervakantie
De paarden zijn hier op 'vakantie' om de hitte in Koeweit te ontvluchten. Er kan dan niet op hen gereden worden en in Nederland kunnen ze in beweging blijven. Ook worden ze in heel het land ingezet voor de fok en springsport.

Paardensportprovincie
In juni komen meer paarden deze kant op. Limburg is een belangrijke paardensportprovincie en er komen regelmatig paarden en eigenaren van over de hele wereld hiernaartoe. "Met name voor het Limburgse fok-en trainingsprogramma en de faciliteiten," zegt Jan Janssen van Stichting Limburg Paardensport.

Bijzonder
In 2017 was er al vijf keer een paardentransport via de lucht op Maastricht Aachen Airport, maar het blijft bijzonder. Het vraagt namelijk behoorlijk wat voorbereiding aan vergunningen en bijbehorende equipment.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen