Overslaan en naar de inhoud gaan

Koeweitse paarden op zomervakantie in Nederland

Geplaatst opwoensdag 2 mei 2018 - 17:40

Een vliegtuig met 53 paarden is woensdagmiddag aangekomen op Maastricht Aachen Airport.

Na een vlucht van vijf uur vanuit Koeweit en een medische controle gaan ze op weg naar Stal Peters in Maria Hoop.

Zomervakantie
De paarden zijn hier op 'vakantie' om de hitte in Koeweit te ontvluchten. Er kan dan niet op hen gereden worden en in Nederland kunnen ze in beweging blijven. Ook worden ze in heel het land ingezet voor de fok en springsport.

Paardensportprovincie
In juni komen meer paarden deze kant op. Limburg is een belangrijke paardensportprovincie en er komen regelmatig paarden en eigenaren van over de hele wereld hiernaartoe. "Met name voor het Limburgse fok-en trainingsprogramma en de faciliteiten," zegt Jan Janssen van Stichting Limburg Paardensport.

Bijzonder
In 2017 was er al vijf keer een paardentransport via de lucht op Maastricht Aachen Airport, maar het blijft bijzonder. Het vraagt namelijk behoorlijk wat voorbereiding aan vergunningen en bijbehorende equipment.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen