Overslaan en naar de inhoud gaan

Koersdirecteur emotioneel over annuleren AGR

Geplaatst opwoensdag 30 september 2020 - 18:13

Leo van Vliet, koersdirecteur van de Amstel Gold Race, is bedroefd om het annuleren van de wielerkoers.

Zeker omdat het in België wel nog kan.

Wrang
Van Vliet maakte met pijn in zijn hart bekend dat 'zijn' Amstel Gold Race niet doorgaat dit jaar. "We zijn aangeslagen. Het wrange is dat je al die wedstrijden ziet op televisie, zoals de Waalse Pijl. Daar kan het wel. Maar we zitten in Nederland en niet in België."

Video: L1

Achtbaan
Organisatoren Roy Packbier en Van Vliet hebben de afgelopen dagen continue in overleg gezeten met de veiligheidsregio. Packbier: "Het was een achtbaan. Het begon maandag met een goed gevoel én met 98 procent zekerheid dat het doorging. Totdat premier Rutte de nieuwe maatregelen aankondigde. Het draaide vooral om die ene zin: geen publiek welkom bij sportwedstrijden."

Een emotionele Van Vliet maakte het nieuws wereldkundig bij de NOS:

Omwonenden
Het idee van de organisatie was om de Amstel Gold Race op een afgesloten parcours te rijden. Er lag een plan met een kleinere omloop van 16,9 kilometer. Packbier: "Maar wat doe je met de bewoners? De overheid zag de bewoners langs het parcours ook als publiek. Je kunt niet iemand verbieden om in zijn huis te blijven. Op die manier kunnen wij de Amstel Gold Race niet organiseren."

Hartverwarmend
De organisatie deed nog een uiterste poging om het plan te laten slagen. Zo werden ondernemers, horeca-eigenaren en camping-beheerders langs het parcours benaderd om te helpen. "De reacties waren hartverwarmend. Iedereen wou meehelpen om het parcours publiek-vrij te houden. Maar het mocht niet baten."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen