Overslaan en naar de inhoud gaan

Koerdische manifestatie in Maastricht rustig verlopen

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 13:48

Duizenden Koerden woonden zaterdag in Maastricht een manifestatie bij om onder meer de vrijlating te eisen van de Koerdische leider Abdullah Ă–calan, die al sinds 1999 in een Turkse gevangenis zit.

De manifestatie werd georganiseerd door een Koerdische koepelorganisatie in West-Europa, de KCDK-E (Kongress der kurdischen demokratischen Gesellschaft Kurdistans in Europa). De zonovergoten bijeenkomst verliep in een rustige en ontspannen sfeer.

Gekozen burgemeesters
De Koerden protesteerden in het Geusseltpark in Maastricht ook tegen het afzetten van gekozen burgemeesters in Koerdische gebieden in Turkije door de Turkse premier Erdogan. Het Turkse staatshoofd liet die vervangen door mensen die volgens de Koerden aan de leiband van de 'fascistische' Erdogan lopen.

Podium
De manifestatie werd bijgewoond door Koerden uit met name Duitsland, maar ook andere Europese landen. Er zijn zo'n 10.000 mensen op de demonstratie afgekomen. De sfeer was gezellig, rond het terrein werden onder meer eetwaren, boeken en kleding verkocht, en vanaf een groot podium werden toespraken gehouden en traditionele Koerdische muziek ten gehore gebracht.

Ook was er een kleine moskee ingericht. Veel deelnemers droegen bontgekleurde vlaggen met onder meer foto's van Ă–calan en een rode ster.

Lees ook: Koerdendemonstratie Maastricht: 10.000 deelnemers verwacht

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen