Overslaan en naar de inhoud gaan

Koerdische manifestatie in Maastricht rustig verlopen

Geplaatst opzaterdag 21 september 2019 - 13:48

Duizenden Koerden woonden zaterdag in Maastricht een manifestatie bij om onder meer de vrijlating te eisen van de Koerdische leider Abdullah Öcalan, die al sinds 1999 in een Turkse gevangenis zit.

De manifestatie werd georganiseerd door een Koerdische koepelorganisatie in West-Europa, de KCDK-E (Kongress der kurdischen demokratischen Gesellschaft Kurdistans in Europa). De zonovergoten bijeenkomst verliep in een rustige en ontspannen sfeer.

Gekozen burgemeesters
De Koerden protesteerden in het Geusseltpark in Maastricht ook tegen het afzetten van gekozen burgemeesters in Koerdische gebieden in Turkije door de Turkse premier Erdogan. Het Turkse staatshoofd liet die vervangen door mensen die volgens de Koerden aan de leiband van de 'fascistische' Erdogan lopen.

Podium
De manifestatie werd bijgewoond door Koerden uit met name Duitsland, maar ook andere Europese landen. Er zijn zo'n 10.000 mensen op de demonstratie afgekomen. De sfeer was gezellig, rond het terrein werden onder meer eetwaren, boeken en kleding verkocht, en vanaf een groot podium werden toespraken gehouden en traditionele Koerdische muziek ten gehore gebracht.

Ook was er een kleine moskee ingericht. Veel deelnemers droegen bontgekleurde vlaggen met onder meer foto's van Öcalan en een rode ster.

Lees ook: Koerdendemonstratie Maastricht: 10.000 deelnemers verwacht

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen