Overslaan en naar de inhoud gaan

Koerdisch protest in Venlo

Geplaatst opdonderdag 17 december 2015 - 19:11

In Venlo hebben ruim 50 Koerden donderdagavond gedemonstreerd. Met hun protest vragen ze aandacht voor geweld in Koerdische steden.

De Koerden protesteerden met name tegen aanvallen van het Turkse leger waarbij veel burgers om het leven zijn gekomen. Ook komen ze in actie tegen het uitgaansverbod in verschillende Koerdische regio's. Inwoners mogen daar niet meer de straat op.

In oktober vorig jaar protesteerden de Venlose Koerden ook, toen met name gericht op het geweld van IS. Die demonstratie verliep toen enige tijd onrustig.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Protestmars jezidi's trekt door Zuid-Limburg
Turken demonstreren in Venlo, veel politie op de been
Demonstratie Koerden Station Maastricht (11 okt 2019)
Koerden demonstreren op station Maastricht
ANP
Koerdendemonstratie Maastricht: 10.000 deelnemers verwacht
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen