Overslaan en naar de inhoud gaan

Koerden demonstreren op station Maastricht

Geplaatst opvrijdag 11 oktober 2019 - 20:12

Een groepje van zo'n 30 Koerden heeft vrijdagavond gedemonstreerd op station Maastricht vanwege de Turkse aanval in Syrië.

Leuzen als 'Moordenaar Erdogan' en 'Terrorist Erdogan' werden gescandeerd over de Turkse president die ze verantwoordelijk houden voor de oorlog in het gebied Rojava.

Geen toestemming
De demonstratie werd zonder toestemming van de gemeente Maastricht gedaan. "Ik vind het fout, we hadden dat wel moeten vragen", vertelt Hilat Hamo, die ook bij de manifestatie was. "Maar ik heb op Google gevonden dat twintig minuten demonstreren mag."

Video: L1

Onschuldige mensen
"Wij willen graag onze stem laten horen en aandacht vragen voor wat nu nog steeds gebeurt met de bombardementen in Noord-Syrië", zegt Hamo. "De oorlog moet stoppen. Wij willen niet dat de geschiedenis zich herhaalt na 30 jaar." Zelf heeft ze familie in Noord-Syrië zitten die nu in een kelder verblijven, nadat het Turkse leger woensdag Syrië is binnengevallen. "Het is niet militairen tegen militairen, maar militairen tegen onschuldige mensen en kinderen."

Lees ook: Koerdische in Limburg: 'Veilig, maar machteloos'

Vrijwillig
Volgens haar kwamen de mensen vrijwillig naar de demonstratie, die vreedzaam verliep. "Hoe mensen op de 11devande11de bij elkaar komen op het Vrijthof zonder afspraak, zo komen wij hier nu bij elkaar."

Ze is zelf van plan om met de trein naar Den Haag te gaan om ook daar haar stem te laten horen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen