Overslaan en naar de inhoud gaan

Koerden demonstreren op station Maastricht

Geplaatst opvrijdag 11 oktober 2019 - 20:12

Een groepje van zo'n 30 Koerden heeft vrijdagavond gedemonstreerd op station Maastricht vanwege de Turkse aanval in Syrië.

Leuzen als 'Moordenaar Erdogan' en 'Terrorist Erdogan' werden gescandeerd over de Turkse president die ze verantwoordelijk houden voor de oorlog in het gebied Rojava.

Geen toestemming
De demonstratie werd zonder toestemming van de gemeente Maastricht gedaan. "Ik vind het fout, we hadden dat wel moeten vragen", vertelt Hilat Hamo, die ook bij de manifestatie was. "Maar ik heb op Google gevonden dat twintig minuten demonstreren mag."

Video: L1

Onschuldige mensen
"Wij willen graag onze stem laten horen en aandacht vragen voor wat nu nog steeds gebeurt met de bombardementen in Noord-Syrië", zegt Hamo. "De oorlog moet stoppen. Wij willen niet dat de geschiedenis zich herhaalt na 30 jaar." Zelf heeft ze familie in Noord-Syrië zitten die nu in een kelder verblijven, nadat het Turkse leger woensdag Syrië is binnengevallen. "Het is niet militairen tegen militairen, maar militairen tegen onschuldige mensen en kinderen."

Lees ook: Koerdische in Limburg: 'Veilig, maar machteloos'

Vrijwillig
Volgens haar kwamen de mensen vrijwillig naar de demonstratie, die vreedzaam verliep. "Hoe mensen op de 11devande11de bij elkaar komen op het Vrijthof zonder afspraak, zo komen wij hier nu bij elkaar."

Ze is zelf van plan om met de trein naar Den Haag te gaan om ook daar haar stem te laten horen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen