Demonstratie Koerden in Landgraaf (25 september 2021)

Duizenden Koerden demonstreren in Landgraaf

In Landgraaf zijn zaterdagmiddag duizenden Koerdische demonstranten bij elkaar. Ze vragen aandacht voor de problematiek van Koerden in het Midden-Oosten.

demonstratie Koerden
Tienduizend Koerden verwacht in Landgraaf voor demonstratie

Zo’n tienduizend Koerden uit met name Nederland, Duitsland en België worden zaterdagmiddag op het Pinkpopterrein in Landgraaf verwacht voor een demonstratie.

Demonstratie Koerden Station Maastricht (11 okt 2019)
Koerden demonstreren op station Maastricht

Een groepje van zo'n 30 Koerden heeft vrijdagavond gedemonstreerd op station Maastricht vanwege de Turkse aanval in Syrië.

Hilat koerdische uit Maastricht
Koerdische in Limburg: 'Veilig, maar machteloos'

Hilat Hamo zit veilig in Maastricht, terwijl haar familie in Noord-Syrië wordt gebombardeerd. Ze voelt zich machteloos.

ANP
Koerdendemonstratie Maastricht: 10.000 deelnemers verwacht

Een Koerdische beweging demonstreert zaterdagmiddag in Maastricht. Het is een manifestatie waarin de aanval op de democratie in Turkije en Noord-Syrië centraal staat.

'Nederlandse Koerden lokten Mohammed G. in de val'

De Maastrichtse kalifaatganger Mohammed G. heeft zich in de val laten lokken door op IS-jagende Koerden in Nederland.

Turken demonstreren in Venlo, veel politie op de been

De Alevitische Culturele Vereniging Venlo demonstreert zondag voor het Limburgs Museum tegen de Turkse aanval op de Koerdische regio Afrin.

Protestmars jezidi's trekt door Zuid-Limburg

Een protestmars met zo'n 50 jezidi's trekt donderdagmiddag door Zuid-Limburg.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten