Overslaan en naar de inhoud gaan

Koen van der Wijst pakt goud bij polstokhoogspringen

Geplaatst opzondag 21 februari 2016 - 18:42

Koen van der Wijst van Unitas heeft in Apeldoorn bij de Nederlandse indoorkampioenschappen atletiek voor junioren het polstokhoogspringen bij de jongens A gewonnen.

Hij sprong over 5,12 meter. Dat was overigens niet genoeg om zich te kwalificeren voor het WK, dat in juli in Polen plaatsvindt. Om daaraan te mogen deelnemen moet hij zijn persoonlijk record van 5,21 meter verbeteren en over 5,25 meter springen

Max van Haren van ATV Venray won brons op dit onderdeel. Hij pakte de derde plaats met een hoogte van 4,37 centimeter. Ook Tinka Broekman won goud. De Unitas-atlete sprong bij de meisjes A bij het polsstokhoogspringen over een hoogte van 3,55 meter.

Negenhonderdste
Thymon Houben van Unitas Sittard won zilver op de 800 meter. Hij liep een tijd van 1.57,56 min. Na een uitermate spannende race werd Sybout Jonkman van AVON Heerlen vierde, slechts negenhonderdste seconde achter Houben. Winnaar werd Ivan Seitsma.

Emmie Weekers verzekerde zich van het brons op de 3000 meter voor B-meisjes. De atlete van AV Weert werd in een spannende race derde in 10.38,65 min. Achter winnares Floor Doornwaard van De Gemzen Heerde finishten drie meisjes binnen een halve seconde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Vier medailles voor Limburgse jeugdatleten
Winst en persoonlijk record Koen van der Wijst
Koen van der Wijst plaatst zich voor finale bij EJK
Prima werk polsstokspringers Van der Wijst en Meeuse
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen