Overslaan en naar de inhoud gaan

Koen Kostons klaar voor de tweede seizoenshelft

Geplaatst opdonderdag 11 januari 2018 - 13:41
Bekijk media
  • 1
  • 1
Koen Kostons (MVV).
Foto: Jack Kochanowski

MVV Maastricht begint vrijdagavond tegen Telstar aan de tweede seizoenshelft en Koen Kostons, het 18-jarige talent uit de eigen jeugd, is er klaar voor.

Voor MVV, die elfde plek op de ranglijst staat, is het hopen op betere tijden.

Thuisduel
Twee maanden gelden maakte hij tegen FC Eindhoven zijn debuut als basisspeler en een week later maakte hij een belangrijk doelpunt in het thuisduel tegen Helmond Sport.
"De een zijn dood is de ander zijn brood. Ik wist dat ik moest vlammen."

Schoppen
In mei vorig jaar kreeg hij een contract bij MVV, maar hij speelde niet totdat iedere andere spits geblesseerd was en hij de enige was die de trainer op kon stellen. "En dan moet je er staan en de kans pakken. Als je dat niet doet, zit je weer op de bank en zeggen ze: dankjewel Koen, maar dat is niet wat we verwacht hadden van je."

Verbetering
De 18-jarige Kostons begon met voetballen bij een amateurclub in het Belgische Lanaken, net over de grens bij Maastricht. Op dertienjarige leeftijd werd hij gescout door MVV waar hij de hele jeugdopleiding doorliep. In zijn eerste jaren speelde hij met MVV, voornamelijk tegen de jeugd van landelijke topteams als PSV en Feyenoord, maar vanaf de B-jeugd veranderde dat en nam hij het enkel nog op tegen amateurclubs. En op dat gebied is er volgens Kostons nog wel ruimte voor verbetering: "Daar leer je niet zoveel van. Tegen amateurclubs is het meer schoppen dan voetballen."

Op de bank
Kostons maakte in totaal vijf jaar deel uit van de jeugdopleiding van MVV voordat hij een contract kreeg. De eerste speelminuten als basisspeler zijn inmiddels gemaakt, maar nu spits Atilla Yildrim is teruggekeerd van een blessure, moet Kostons weer plaatsnemen op de bank. "En dan is het wachten totdat de trainer je tijdens de wedstrijd aankijkt en zegt: Koen jij mag. Daar wacht ik op. Ik ben niet iemand die zijn vinger opsteekt als er iets mis gaat met een andere spits. Zo werkt het niet. Dat kun je beter laten. Die beslissing is aan de trainer."

Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
L11 Alaaf gezicht 2018
Uitgelicht
Alles over de Limburgse Vastelaovend

Het Brand Beer Boètegewoëne Boètezitting, Auw Wieverbal, LVK 2017, Sjtasiefestasie, Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale, TVK, KVL en nog veel meer: alles rond de Limburgse Vastelaovend volg je op de voet bij L11 Alaaf!

Volg het allemaal bij L11 Alaaf
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meest gelezen

Uit eigen keuken
L11 Alaaf gezicht 2018
Uitgelicht
Alles over de Limburgse Vastelaovend

Het Brand Beer Boètegewoëne Boètezitting, Auw Wieverbal, LVK 2017, Sjtasiefestasie, Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale, TVK, KVL en nog veel meer: alles rond de Limburgse Vastelaovend volg je op de voet bij L11 Alaaf!

Volg het allemaal bij L11 Alaaf
Download de gratis L1 app
Uitgelicht
De L1 app

Altijd op de hoogte van de L1-programma's.

Download gratis
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
De nieuwe L1 Radioprogrammering
Uitgelicht
Presentatoren-caroussel draait op L1 Radio

Een aantal bekende stemmen van L1 Radio zijn vanaf deze week in andere programma’s te horen. Luister naar de nieuwe radioprogrammering op L1 Radio!

Nieuwe doordeweekse programmering L1 Radio
Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
De 1Limburg app

Altijd op de hoogte van het laatste Limburgse nieuws.

Download gratis
Uitgelicht
CD Vastelaovend van Eijsde tot de Mookerhei deil 25

Dit jaar is de CD Vastelaovend van Eijsde tot de Mookerhei uitgebreid van een dubbel-CD naar een 4CD Box met een hoog LVK-gehalte. Maar liefst 86 nieuwe carnavalskrakers maken deze vastelaovendverzamelaar méér dan bijzonder! Nu te bestellen in de L1 Shop.

Bestel de CD Box hier