Retro tram

Laat Brunssum de historische tram uit 1931 weer schitteren?

De gemeente Brunssum wil een uit 1931 daterende tram terughalen. Hiermee keert de historie terug naar de stad.

ANP-415305720
Limburgse mijnen opgenomen in nieuwe Canon van Nederland

In de hernieuwde Canon van Nederland is de energiewinning in Limburg toegevoegd aan de belangrijkste historische thema's van ons land.

Shirtverzamelaar Rik Engelenburg Roda JC (3 mei 2020)
Clubliefde voor Shirts: Roda JC

In onze miniserie 'Clubliefde voor Shirts' gaan wij op zoek naar de mooiste, kleurrijkste of de meest bijzondere shirts van de vier profclubs die onze provincie rijk is. Voor het tweede deel van deze serie gingen we op bezoek bij Rik Engelenburg in Kerkrade.

Harm van Veldhoven tijdelijk buitenspel

De algemeen directeur van Roda JC, Harm van Veldhoven, is wegens persoonlijke omstandigheden tijdelijk niet in staat om zijn werk uit te voeren.

Van Veldhoven: 'Verleden Garcia de la Vega geen discussie'

Volgens Harm van Veldhoven mag Roda JC met de komst van Mauricio Garcia de la Vega voorzichtig weer aan de Eredivisie denken. Ondanks geruchten uit het verleden van de Mexicaanse investeerder voorspelt de algemeen directeur een vruchtbare samenwerking.

Reddingsacties Roda JC duren voort

Supporters van Roda JC zetten alle zeilen bij om de club uit de Keuken Kampioen Divisie van de ondergang te redden. De ene actie om geld in te zamelen is nog niet afgelopen of de volgende actie staat al weer in de steigers.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten