Overslaan en naar de inhoud gaan

Koempelgroep Carboon stopt er nu echt mee

Geplaatst opzaterdag 24 september 2016 - 17:29

In het Parkstad Limburg Theater Heerlen valt zaterdagavond het doek voor de dialectgroep Carboon.

De gelegenheidsformatie werd eind jaren zeventig populair met hun liedjes over het mijnwerkersbestaan.

Jaar van de Mijnen
Na het uitkomen van hun succesvolle platen 'Witste nog, Koempel' en 'D'r letste Koempel deet de lamp oet', eind jaren zeventig, trad Carboon nog maar sporadisch op.
Vorig jaar, in het Jaar van de Mijnen, besloten ze nog drie live-optredens te geven. De Amsterdamse muzikant Joep Pelt had de nog levende leden van Carboon overgehaald met hem de bühne op te gaan als Carboon XL. Het werden uiteindelijk elf concerten.

Longziekte
"Nu is het is mooi geweest", zegt Carboon-oprichter Jan Hendriks. Hendriks heeft longziekte
COPD en kan de optredens fysiek steeds moeilijker opbrengen. De groep wil ook niet het moment afwachten dat de belangstelling voor hun optredens terugloopt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen