Overslaan en naar de inhoud gaan

Koelte bij weerstation Ell dankzij ijverige boer

Geplaatst opdinsdag 25 juni 2019 - 10:05

Meteorologen moeten dinsdagochtend vreemd opgekeken hebben toen ze op een gortdroge, warme dag opeens een melding van lichte regen zagen.

Het weerstation tussen Ell en Haler gaf volgens Meteo Limburg de melding dat er af en toe een klein buitje was gevallen.

Beregenen
"De agrariër in de buurt van het weerstation is weer aan het beregenen", laat Meteo Limburg op Twitter weten. "Daardoor is de temperatuur ook lager dan elders in Limburg."

Drie graden
In Ell kwam de temperatuur volgens het meetstation door het beregenen uit op 23,6 graden. Elders in de provincie was dat rond die tijd al drie graden meer. Of de boer een warmterecord voorkomen heeft in Ell, valt nog niet te zeggen.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen