Overslaan en naar de inhoud gaan

Koele en wisselvallige herfstdagen voor de boeg

Geplaatst opzondag 27 september 2020 - 10:50

De nacht van zaterdag op zondag was nat. Er viel op uitgebreide schaal regen in Limburg. En ook de komende dagen is het weer wisselvallig.

Dat zegt Meteo Limburg.

Geen plassen
"Het was een behoorlijke plens op sommige plaatsen", zegt weerman Thijs Zeelen zondag op L1 radio. "Er viel ruim 20 millimeter regen, in delen van Noord-Limburg bijna 30 millimeter." In verband met de lange droogteperiode is de neerslag meer dan welkom. "Ik zie buiten weinig plassen liggen", zegt Zeelen. "Alles is mooi de grond ingetrokken omdat het al zo lang droog is."

Zondag is het droog, zegt de weerman. "Zondagmiddag is er mogelijk af en toe zon." De komende dagen zien er anders uit: maandag is het bewolkt en gaat het langdurig regenen of motregenen. Ook de volgende dagen wordt het wisselvallig weer en is het koel, met lagere temperaturen dan normaal. Mogelijk zijn er de komende dagen buien of langere perioden met regen.

Het actuele weerbericht van Meteo Limburg vindt u hier.

Deskundigen aan de vooravond van het proces over de rechtszaak Nicky Verstappen. Limburg Doc: Nicky, de ontknoping
Zondag 18:00 en 21:00 uur op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen