Apache over boerenvelden (6 juli 2021)

Koeien en paarden op hol door oefening met Apaches

De Apaches van het Defensie Helikopter Commando (DHC) die oefenen boven de omgeving van Venray, roepen bij de bevolking op de grond nogal wat weerstand op.

koeien gierput holst lemiers (7 feb 2021)
Zestien koeien vast in gierput: minstens vier runderen dood

Zestien koeien zijn zondag in een gierput beland in Holset bij Lemiers. Minstens vier runderen hebben het niet overleefd.

koeien 3
Milieuvriendelijke Jersey-koe in trek bij boeren

De milieuvriendelijke Jerseykoe wint aan populariteit in Limburg. De koeien stoten voor de productie van 100 kilo kaas, 20 procent minder stikstof uit, vergeleken met de traditionele Nederlandse Holsteinkoeien.

Loslopende runderen Galloway koeien Meinweg onderzoek dode Herkenbosch (3 mei 2020)
Video: Loslopende runderen hinderen onderzoek dode

Politieonderzoek na de vondst van een lichaam in Nationaal Park De Meinweg in Herkenbosch is zondagmiddag danig gehinderd door een kudde loslopende galloway-runderen.

stock koeien weidegang
Helft Limburgse koeien mag de wei weer in

De astronomische lente is vrijdag begonnen en dat betekent dat de koeien weer naar buiten worden gelaten. Iets meer dan de helft van de Limburgse koeien mag weer buiten grazen.

koeien (26 nov 2019)
Limburgse melkkoe graast minder in de wei

Melkkoeien staan in Limburg minder in de wei dan het landelijk gemiddelde.

Loslopende koeien veroorzaken consternatie

Vijf tot zes koeien hebben donderdagavond de openbare weg in Hoensbroek onveilig gemaakt.

Auto belandt op zijkant in weiland met koeien

Een aantal koeien in Beek kregen dinsdagavond onverwachts 'bezoek'. Er belandde een auto in hun weiland.

Video: Onderzoek naar communicatie tussen boer en koe

Hoe praat een boer met zijn koeien? En wat zeggen die dieren vervolgens terug? Hoogleraar Taalcultuur in Limburg Leonie Cornips van de Universiteit Maastricht doet daar momenteel onderzoek naar.

Koe
Koeien op snelweg losgebroken in blinde paniek

De koeien die donderdagavond losliepen op de A73 ter hoogte van Oirlo waren in blinde paniek losgebroken.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten