koeien 3

Milieuvriendelijke Jersey-koe in trek bij boeren

De milieuvriendelijke Jerseykoe wint aan populariteit in Limburg. De koeien stoten voor de productie van 100 kilo kaas, 20 procent minder stikstof uit, vergeleken met de traditionele Nederlandse Holsteinkoeien.

Veevoer koe rund rundveehouderij melkvee
Limburgse veeboeren blij na intrekken stikstofmaatregel

De Limburgse rundveehouders zijn opgelucht dat landbouwminister Carola Schouten de omstreden veevoermaatregel heeft ingetrokken.

gennep koe stockfoto (28 jul 2020)
Koe aan de wandel in Gennep: politie grijpt in

Een koe die dinsdag plots aan de verkeerde kant van de Niers in Gennep stond, is dankzij de politie weer terug in haar wei gezet.

Koe ontsnapt Weert (2 jan 2019)
Verdwaald kalfje wandelt tijdje op snelweg

Een losgebroken kalf heeft donderdagmiddag een tijdje het verkeer op de A2 bij Weert ontregeld.

Koe
Enzymen van DSM moeten bouw helpen

Met specifieke enzymen in het voer van koeien wil het kabinet dat de dieren minder stikstof gaan uitstoten. En juist met die stikstofruimte zouden bouwprojecten die stilliggen, weer op gang kunnen worden gebracht.

Koe loopt door Swolgen na ontsnapping uit weiland Meerlo nr 1 (17 okt 2019)
Koe maakt zelfstandig ommetje door dorp

Een koe die op eigen houtje vanuit de wei aan de wandel was gegaan, heeft de politie donderdag wat werk bezorgd in Swolgen.

Koe aan de wandel langs spoor, treinen rijden trager

Een koe is dinsdagochtend uitgebroken en aan de wandel gegaan langs het treinspoor tussen Weert en Haelen.

Honden, koeien én parkieten gered door brandweer

Het redden van een kat uit de boom, een paard uit de modder of een hond uit een brandend huis: de brandweer gaat regelmatig op pad voor dergelijke zaken. Maandag werd er nog een hond gereanimeerd in Kerkrade.

Koe
Onverwachte melding: politie zaterdagnacht achter koe aan

Geen vechtpartijtje in het uitgaansgebied of wildplassers zaterdagavond voor wijkagenten in Milsbeek; ze hadden hun handen vol aan een loslopende koe.

Koe breekt los uit wei en stiert A76 op

Een koe heeft het zondagmorgen op een lopen gezet in Stein.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten