Overslaan en naar de inhoud gaan

Koblenz als voorbeeld voor Venlose kabelbaan

Geplaatst opdinsdag 21 juni 2016 - 11:06

In de Venlose gemeenteraad lijkt een meerderheid open te staan voor de bouw van een kabelbaan over de Maas. De Duitse stad Koblenz dient daarvoor als voorbeeld.

De kabelbaan moet vanaf 2019 de Venlose binnenstad met het Kazernekwartier in Blerick verbinden.

Koblenz
In Koblenz verbindt de kabelbaan de Rijnoever met de vesting Ehrenbreitstein aan de overkant van de rivier. De vesting ligt 112 meter hoger dan de stad.

De kabelbaan werd in 2010 gebouwd voor de Bundesgartenschau en kan 7600 personen per uur vervoeren. Na afloop van het evenement zou de kabelbaan worden afgebroken, maar de inwoners van Koblenz kwamen in verzet. Ze haalden 100.000 handtekeningen op, waarop werd besloten de kabelbaan voor de stad te behouden. De exploitatie loopt tot 2026.

Venlo
De gemeente Venlo heeft zich in de plannen voor het Kazernekwartier verplicht gesteld een kabelbaan over de Maas te bouwen. De kosten daarvoor bedragen 10 miljoen euro. De gemeente zoekt daarvoor een exploitant en gaat ervan uit dat de bouw en exploitatie van de kabelbaan de gemeenschap uiteindelijk niets kost.

In De Limburger van woensdag een uitgebreid verhaal over de kabelbaan van Koblenz en de Venlose plannen.

Lees ook: Wethouder Teeuwen blij met plan voor kabelbaan in Venlo

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Plan voor kabelbaan over de Maas in Venlo
Wethouder Teeuwen blij met plan voor kabelbaan in Venlo
Kazerne: Venlo mag doorgaan
Groen licht voor kazerneplan Venlo met kabelbaan
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen