Overslaan en naar de inhoud gaan

Koblenz als voorbeeld voor Venlose kabelbaan

Geplaatst opdinsdag 21 juni 2016 - 11:06

In de Venlose gemeenteraad lijkt een meerderheid open te staan voor de bouw van een kabelbaan over de Maas. De Duitse stad Koblenz dient daarvoor als voorbeeld.

De kabelbaan moet vanaf 2019 de Venlose binnenstad met het Kazernekwartier in Blerick verbinden.

Koblenz
In Koblenz verbindt de kabelbaan de Rijnoever met de vesting Ehrenbreitstein aan de overkant van de rivier. De vesting ligt 112 meter hoger dan de stad.

De kabelbaan werd in 2010 gebouwd voor de Bundesgartenschau en kan 7600 personen per uur vervoeren. Na afloop van het evenement zou de kabelbaan worden afgebroken, maar de inwoners van Koblenz kwamen in verzet. Ze haalden 100.000 handtekeningen op, waarop werd besloten de kabelbaan voor de stad te behouden. De exploitatie loopt tot 2026.

Venlo
De gemeente Venlo heeft zich in de plannen voor het Kazernekwartier verplicht gesteld een kabelbaan over de Maas te bouwen. De kosten daarvoor bedragen 10 miljoen euro. De gemeente zoekt daarvoor een exploitant en gaat ervan uit dat de bouw en exploitatie van de kabelbaan de gemeenschap uiteindelijk niets kost.

In De Limburger van woensdag een uitgebreid verhaal over de kabelbaan van Koblenz en de Venlose plannen.

Lees ook: Wethouder Teeuwen blij met plan voor kabelbaan in Venlo

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Plan voor kabelbaan over de Maas in Venlo
Wethouder Teeuwen blij met plan voor kabelbaan in Venlo
Kazerne: Venlo mag doorgaan
Groen licht voor kazerneplan Venlo met kabelbaan
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen