Overslaan en naar de inhoud gaan

KNVB: ‘Situatie Roda JC is zorgwekkend’

Geplaatst opwoensdag 2 oktober 2019 - 18:18

De KNVB maakt zich zorgen over de situatie bij Roda JC en gaat als bemiddelaar in gesprek met de club.

Dat laat de KNVB woensdagavond weten in een persbericht.

Zorgelijk
"De KNVB vindt de huidige situatie bij Roda JC zorgwekkend", schrijft de bond in het bericht. Samen met de gemeente Kerkrade en de Keuken Kampioen Divisie gaat de KNVB het gesprek aan met Roda JC. Ook biedt de bond de club hulp aan, binnen de mogelijkheden die het daarvoor heeft.

Continuïteit
Volgens de bond kan de situatie bij de Kerkraadse club ‘invloed hebben op de competitie waarin de club uitkomt en de continuïteit van één van de 34 betaaldvoetbalorganisaties in Nederland.’

Begaan
De KNVB zegt de situatie bij Roda te volgen. "Niet alleen omdat we als KNVB verantwoordelijk zijn voor een ordelijk verloop van de competities, maar vooral omdat we begaan zijn met Roda JC en de supporters", schrijft de bond.

Boete en drie punten minder
Woensdag werd bekend dat de club drie punten in mindering krijgt en twee geldboetes van 2500 en 10.000 euro opgelegd krijgt voor het niet nakomen van de licentieregels. Roda kan nog in beroep gaan tegen deze straf.

Mexicaan
Bij Roda JC is een groot conflict ontstaan tussen de beoogde nieuwe eigenaar en directeur Mauricio Garcia de la Vega en de rest van de club. Supporters en de andere directeur Hessel Meijer willen van de man af, maar de Mexicaan laat zich niet wegsturen. Fans zetten Garcia de la Vega afgelopen vrijdag uit het Parkstad Limburg Stadion. Maandag meldde het voltallige kantoorpersoneel van de club zich ziek.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen