Overslaan en naar de inhoud gaan

KNVB overweegt herinvoering tweede divisie

Geplaatst opdonderdag 2 oktober 2014 - 17:12

De KNVB overweegt om de tweede divisie in het voetbal opnieuw in te voeren.

Dat meldt De Telegraaf. De nieuwe competitie moet volgens de ochtendkrant vanaf seizoen 2016/2017 ingaan. Doel is om de doorstroming van amateurclubs naar het betaalde voetbal te versoepelen. Nu willen veel amateurverenigingen niet promoveren naar Jupiler League vanwege dure licentie-eisen.

Springplank
De tweede divisie dient straks als springplank voor amateurclubs die naar de Jupiler League willen promoveren. In het voorstel blijft de topklasse bestaan. Eind november overlegt de voetbalbond over dit voornemen.

Momenteel acteert EVV uit Echt als enige Limburgse amateurclub in de topklasse. Alle Limburgse profclubs, Roda JC, Fortuna Sittard, MVV en VVV-Venlo, spelen dit seizoen in de Jupiler League.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

SCM uitgeschakeld in landelijk bekertoernooi
Limburgse clubs twijfelen over tweede teams
KNVB: Fortuna, VVV en Roda nog steeds in gevarenzone
Limburgse profclubs werkten 60 miljoen aan schuld weg
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen