Overslaan en naar de inhoud gaan

KNVB laat afgekeurd doelpunt Roda onderzoeken

Geplaatst opwoensdag 7 februari 2018 - 16:45

De KNVB heeft de internationale spelregelcommissie (IFAB) gevraagd eens te bekijken of een doelpunt van Roda JC in de halve finale van de beker tegen Willem II terecht door de videoscheidsrechter is afgekeurd.

De Kerkradenaren, die de wedstrijd verloren, hebben bij de voetbalbond protest ingediend en willen dat de laatste fase van het duel in Tilburg wordt overgespeeld. De club dreigt zelfs met een gang naar de rechter.

Lees ook: Roda wil slotfase bekerduel met voorsprong overspelen

Brief
"Roda heeft ons een brief gestuurd en die hebben wij beantwoord'', zegt een woordvoerder van de KNVB, die niet op de inhoud van het schrijven wil ingaan. ,,Daarnaast hebben wij internationale deskundigen gevraagd de situatie ook te beoordelen. Er staat natuurlijk in onze reglementen dat tegen een beslissing van de scheidsrechter geen beroep mogelijk is. Daar blijven wij achter staan. Dat neemt niet weg dat we heel goed gaan luisteren naar wat de internationale regels zeggen."

Hands
Mocht blijken dat de internationale commissie vindt dat de treffer ten onrechte is afgekeurd, dan buigt het bestuur betaald voetbal zich over de zaak. In aanloop naar het doelpunt, van de Duitser Donis Avdijaj, maakte Mikhail Rosheuvel hands. Dat zag de scheidsrechter niet. Voordat de rechterspits vervolgens de beslissende voorzet gaf, kwam eerst Willem II nog kortstondig in balbezit. Volgens Roda is dat de reden waarom de videoscheidsrechter niet had mogen ingrijpen.

Willem II plaatste zich vervolgens voor de halve finale door te winnen na strafschoppen. De loting wees Feyenoord als volgende tegenstander aan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen