Overslaan en naar de inhoud gaan

KNVB laat afgekeurd doelpunt Roda onderzoeken

Geplaatst opwoensdag 7 februari 2018 - 16:45

De KNVB heeft de internationale spelregelcommissie (IFAB) gevraagd eens te bekijken of een doelpunt van Roda JC in de halve finale van de beker tegen Willem II terecht door de videoscheidsrechter is afgekeurd.

De Kerkradenaren, die de wedstrijd verloren, hebben bij de voetbalbond protest ingediend en willen dat de laatste fase van het duel in Tilburg wordt overgespeeld. De club dreigt zelfs met een gang naar de rechter.

Lees ook: Roda wil slotfase bekerduel met voorsprong overspelen

Brief
"Roda heeft ons een brief gestuurd en die hebben wij beantwoord'', zegt een woordvoerder van de KNVB, die niet op de inhoud van het schrijven wil ingaan. ,,Daarnaast hebben wij internationale deskundigen gevraagd de situatie ook te beoordelen. Er staat natuurlijk in onze reglementen dat tegen een beslissing van de scheidsrechter geen beroep mogelijk is. Daar blijven wij achter staan. Dat neemt niet weg dat we heel goed gaan luisteren naar wat de internationale regels zeggen."

Hands
Mocht blijken dat de internationale commissie vindt dat de treffer ten onrechte is afgekeurd, dan buigt het bestuur betaald voetbal zich over de zaak. In aanloop naar het doelpunt, van de Duitser Donis Avdijaj, maakte Mikhail Rosheuvel hands. Dat zag de scheidsrechter niet. Voordat de rechterspits vervolgens de beslissende voorzet gaf, kwam eerst Willem II nog kortstondig in balbezit. Volgens Roda is dat de reden waarom de videoscheidsrechter niet had mogen ingrijpen.

Willem II plaatste zich vervolgens voor de halve finale door te winnen na strafschoppen. De loting wees Feyenoord als volgende tegenstander aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen