Overslaan en naar de inhoud gaan

KNVB keurt begroting en garantstelling Roda JC goed

Geplaatst opdonderdag 30 januari 2020 - 9:15

Roda JC Kerkrade voldoet officieel aan alle licentie-eisen van de KNVB.

De voetbalbond heeft woensdag de door de club ingediende begroting goedgekeurd.

Garantstelling
De KNVB gaat ook akkoord met de garantstelling voor het begrotingstekort over het lopende seizoen. Dat tekort bedraagt minimaal 900.000 euro en wordt gedekt door enkele bij de club betrokken ondernemers. Door de goedkeuring staat de betaalde voetbal-licentie van de Kerkraadse Keuken Kampioen Divisie-club niet langer onder druk.

Punten in mindering
Eerder dit seizoen bracht de licentiecommissie van de voetbalbond Roda drie punten in mindering vanwege het overtreden van meerdere regels. Dat gebeurde op het moment dat de inmiddels weer vertrokken Mauricio Garcia de la Vega aan het roer stond in Kerkrade.

Lees ook: Mogelijk opnieuw straf voor Roda JC: club in beroep

Financiële rust
De club is blij met de goedkeuring door de KNVB. "Dit brengt een stukje financiële rust met zich mee", zo laat een woordvoerder weten. "We zullen keihard gaan doorbouwen aan de toekomst van de club."

Uitspraak
De club moet wel rekening houden met nóg een punt aftrek, omdat de handtekening van toenmalig directeur Hessel Meijer ontbrak op de bankgarantie die de club eind oktober indiende bij de KNVB. Roda JC ging in beroep tegen die conclusie van de licentiecommissie en verwacht binnen enkele weken de definitieve uitspraak te horen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen