Overslaan en naar de inhoud gaan

KNVB: Eredivisie-voetbal vanaf 12 en 13 september

Geplaatst opwoensdag 24 juni 2020 - 21:58

Nu duidelijk is dat vanaf 1 juli weer zonder fysieke beperkingen mag worden gevoetbald, heeft voetbalbond KNVB de contouren voor de seizoensstart van het betaald voetbal geschetst.

De Limburgse clubs VVV-Venlo en Fortuna Sittard kunnen ervan uitgaan dat de bal in de Eredivisie op 12 en 13 september weer gaat rollen.

Fitheid en interlands
De voetbalbond komt tot die data, omdat zij ervan uitgaat dat de profclubs zes tot acht weken nodig hebben om hun selectie wedstrijdfit te krijgen. Daarnaast worden op 4 en 7 september interlands gespeeld.

Keuken Kampioen Divisie
Wanneer de eerste speelronde in de Keuken Kampioen Divisie gepland wordt, staat nog niet vast. MVV Maastricht en Roda JC Kerkrade zitten dus nog even in de wachtkamer.

Lees ook: Rutte: Waarschijnlijk medio augustus weer grote evenementen

Publiek
Woensdag werd bij de persconferentie van premier Mark Rutte ook bekend dat vanaf september weer publiek welkom is in de voetbalstadions, onder strikte voorwaarden. Zo moet er anderhalve meter afstand worden gehouden door de toeschouwers. De eerste inschattingen zijn dat de clubs daardoor ongeveer een derde van hun gebruikelijke stadioncapaciteit met toeschouwers kunnen vullen.

De KNVB komt op 8 juli met protocollen voor de clubs over het toelaten van publiek.

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen