Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

KNVB denkt aan ArenA of Kuip voor voetbalsters

Geplaatst opwoensdag 14 november 2018 - 6:23

De KNVB overweegt om in de aanloop naar het WK voor vrouwen met de voetbalsters een wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA of De Kuip te spelen.

Volgens Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de bond, behoort een zogeheten 'uitzwaaiwedstrijd' kort voor het WK in Amsterdam of Rotterdam tot de mogelijkheden. "Dat zou super zijn, die kans gaan we de komende maanden zeker onderzoeken", zei Van der Zee nadat de 'Leeuwinnen' met de Limburgse Lieke Martens en Dominique Bloodworth-Janssen zich hadden geplaatst voor het WK.

Dolgraag
Tijdens het EK van vorig jaar zaten alle stadions waarin Oranje speelde vol. Begin dit jaar kwamen ruim 30.000 fans naar Eindhoven voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland, een record voor de vrouwen. Het stadion van PSV was niet helemaal uitverkocht. De voetbalsters zelf willen dolgraag een keer in de Johan Cruijff ArenA of De Kuip spelen, de twee grootste stadions van Nederland. "We moeten er dan wel een heel feest omheen organiseren om het stadion vol te krijgen", zegt Van der Zee.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen