Overslaan en naar de inhoud gaan

KNVB blaast Limburgs amateurvoetbal af

Geplaatst opdonderdag 24 januari 2019 - 17:12

De KNVB heeft voor het komend weekend alle amateurvoetbalwedstrijden in Limburg afgelast.

Op de website van de voetbalbond is te lezen dat behalve het district Zuid II, waar Limburg onder valt, ook alle wedstrijden in de districten Zuid I, Oost en Noord van zaterdag en zondag zijn afgeblazen.

Winterweer
Het winterweer is de aanleiding voor het KNVB-besluit. Door de sneeuwval en vorst zijn veel velden onbespeelbaar.

Landelijk amateurvoetbal
De afgelasting geldt niet voor het landelijk amateurvoetbal; daaronder vallen de Tweede Divisie tot en met de Hoofdklasse mannen en de KNVB Beker vrouwen. Verder is er nog een kleine kans dat de amateurverenigingen in het westen van het land op zondag aan de bak kunnen.

Profs
De vier Limburgse profclubs, die stuk voor stuk in eigen stadion spelen, lijken dit weekend 'gewoon' te spelen. Roda JC en MVV spelen vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen respectievelijk Jong AZ en Helmond Sport, VVV-Venlo ontvangt zaterdagavond FC Emmen en Fortuna Sittard neemt het zondag in eigen huis op tegen Vitesse.

De vier Limburgse voetbalclubs zijn druk bezig met het bespeelbaar maken van de velden.

Lees ook: Vereende krachten maken Limburgse velden sneeuwvrij

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen