Overslaan en naar de inhoud gaan

KNVB Beker: Fortuna én Feyenoord hebben iets recht te zetten

Geplaatst opdinsdag 21 januari 2020 - 14:30

Fortuna Sittard gaat dinsdagavond een gooi doen naar een plek in de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. De ploeg heeft, net als tegenstander Feyenoord, iets recht te zetten.

Want waar Feyenoord een jaar geleden voor Fortuna het eindstation in het bekertoernooi bleek, gaf Fortuna op haar beurt Feyenoord behoorlijk het nakijken in de laatste onderlinge ontmoeting.

Draai om de oren
Fortuna verraste op 6 oktober immers vriend en vijand door Feyenoord een draai om de oren te geven. Die wedstrijd, die in 4-2 eindigde, was pal na rust al in Sittards voordeel beslecht door goals van Cian Harries, Bassala Sambou en twee treffers van Amadou Ciss. Treffers van Ridgeciano Haps en Steven Berghuis waren louter van statistische waarde.

Lees ook: Fortuna stunt in eigen huis tegen Feyenoord

Aanzet
Die overwinning was meer dan welkom, omdat Fortuna tot dat duel nog geen Eredivisie-wedstrijd gewonnen had. De driepunter tegen Feyenoord bleek de aanzet voor een indrukwekkende serie van vijf thuisoverwinningen op rij. De opluchting na afloop van de wedstrijd was groot.

Video: L1

Zware tegenstanders
Ook in het bekertoernooi heeft Fortuna nog een rol, en dat terwijl de geel-groenen in de vorige bekerrondes al met relatief zware tegenstanders te maken kregen: geen ploegen uit een lagere divisie, laat staan amateurclubs, maar mede-Eredivisionisten ADO Den Haag en PEC Zwolle kwamen uit de koker. Beide duels werden in Sittard gespeeld, beide duels werden door Fortuna met 3-0 gewonnen.

Kuip
Het gevolg is dat nu Feyenoord wacht. Net zoals bijna exact een jaar geleden, op 23 januari 2019, óók Feyenoord wachtte, toen in de kwartfinale. Fortuna trok vol goede moed naar de Kuip, gesterkt door een competitiezege (0-2) een maand eerder in datzelfde stadion. In de Beker liep het anders: Feyenoord, toen nog met Robin van Persie, won met 4-1 en knikkerde daarmee Fortuna uit het toernooi.

Lees ook: Koning Ko?elev moet hoofd buigen voor Van Persie

Robin van Persie bij Feyenoord - Fortuna Sittard (23 jan 2019)
Foto: Orange Pictures

Basisspelers
Van het Fortuna-elftal dat bijna een jaar geleden door Feyenoord gevloerd werd, zijn op dit moment alleen de basisspelers Alexei Koselev, Jorrit Smeets en Mark Diemers overgebleven. Of dat een voordeel of een nadeel is voor de Sittardenaren zal dinsdagavond moeten blijken.

Fortuna '54
De mooiste bekerontmoeting tussen Fortuna en Feyenoord vond echter in 1957 plaats. Het toenmalige Fortuna '54 won in de Kuip de bekerfinale van de Rotterdamse opponent. Door een hattrick van Bram Appel en een doelpunt van Henk Angenent greep de ploeg uit Geleen de eindzege.

Video: YouTube

L1 Radio
Het bekerduel Fortuna Sittard-Feyenoord begint dinsdagavond om 20:45 uur. L1 Radio doet rechtstreeks verslag van de wedstrijd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen