Overslaan en naar de inhoud gaan

Knuffelhond voor leerlingen Citaverde Roermond

Geplaatst opwoensdag 8 januari 2020 - 17:25

Sinds begin deze week loopt labrador Fer als nieuwe medewerker rond op het Citaverde College in Roermond.

De tien weken oude pup moet de leeromgeving voor de scholieren verbeteren, maar daarvoor moet het reutje wel nog een opleiding doen van twee jaar.

Vrolijk
"Als ik de school inloop met Fer wordt hij eerst begroet en dan pas ik", lacht locatiedirectrice Ellen Laeven en tevens baasje van Fer. "Uit onderzoek is gebleken dat honden op school bijdragen aan een fijne en veilige leeromgeving. Fer is er pas een paar dagen maar de sfeer op school is al anders. Leerlingen lachen meer, zijn vrolijker als ze Fer zien en ze gaan met elkaar in gesprek."

Verzorging
De komst van viervoeter was niet zo snel geregeld. Eerst zette Laeven met collega's een plan op zodat ze zeker wisten dat Fer goed verzorgd werd. "Er is een heel schema gemaakt over wie wanneer voor Fer zorgt en hem uitlaat. Daarin willen we de leerlingen ook betrekken. De school geeft al lessen die gaan over het verzorgen van dieren. Daarbij komen leerlingen in aanraking met verschillende diersoorten zoals konijnen en pony's. En nu ook een hond."

Buitenland
"Een hond op school is eigenlijk niks nieuws. In Duitsland en Amerika wordt dit al langer gedaan. Inmiddels zijn er ook al scholen in Nederland die dit proberen", zegt Laeven.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen