Overslaan en naar de inhoud gaan

Knuffelhond voor leerlingen Citaverde Roermond

Geplaatst opwoensdag 8 januari 2020 - 17:25

Sinds begin deze week loopt labrador Fer als nieuwe medewerker rond op het Citaverde College in Roermond.

De tien weken oude pup moet de leeromgeving voor de scholieren verbeteren, maar daarvoor moet het reutje wel nog een opleiding doen van twee jaar.

Vrolijk
"Als ik de school inloop met Fer wordt hij eerst begroet en dan pas ik", lacht locatiedirectrice Ellen Laeven en tevens baasje van Fer. "Uit onderzoek is gebleken dat honden op school bijdragen aan een fijne en veilige leeromgeving. Fer is er pas een paar dagen maar de sfeer op school is al anders. Leerlingen lachen meer, zijn vrolijker als ze Fer zien en ze gaan met elkaar in gesprek."

Verzorging
De komst van viervoeter was niet zo snel geregeld. Eerst zette Laeven met collega's een plan op zodat ze zeker wisten dat Fer goed verzorgd werd. "Er is een heel schema gemaakt over wie wanneer voor Fer zorgt en hem uitlaat. Daarin willen we de leerlingen ook betrekken. De school geeft al lessen die gaan over het verzorgen van dieren. Daarbij komen leerlingen in aanraking met verschillende diersoorten zoals konijnen en pony's. En nu ook een hond."

Buitenland
"Een hond op school is eigenlijk niks nieuws. In Duitsland en Amerika wordt dit al langer gedaan. Inmiddels zijn er ook al scholen in Nederland die dit proberen", zegt Laeven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen