Overslaan en naar de inhoud gaan

Knuffelhond voor leerlingen Citaverde Roermond

Geplaatst opwoensdag 8 januari 2020 - 17:25

Sinds begin deze week loopt labrador Fer als nieuwe medewerker rond op het Citaverde College in Roermond.

De tien weken oude pup moet de leeromgeving voor de scholieren verbeteren, maar daarvoor moet het reutje wel nog een opleiding doen van twee jaar.

Vrolijk
"Als ik de school inloop met Fer wordt hij eerst begroet en dan pas ik", lacht locatiedirectrice Ellen Laeven en tevens baasje van Fer. "Uit onderzoek is gebleken dat honden op school bijdragen aan een fijne en veilige leeromgeving. Fer is er pas een paar dagen maar de sfeer op school is al anders. Leerlingen lachen meer, zijn vrolijker als ze Fer zien en ze gaan met elkaar in gesprek."

Verzorging
De komst van viervoeter was niet zo snel geregeld. Eerst zette Laeven met collega's een plan op zodat ze zeker wisten dat Fer goed verzorgd werd. "Er is een heel schema gemaakt over wie wanneer voor Fer zorgt en hem uitlaat. Daarin willen we de leerlingen ook betrekken. De school geeft al lessen die gaan over het verzorgen van dieren. Daarbij komen leerlingen in aanraking met verschillende diersoorten zoals konijnen en pony's. En nu ook een hond."

Buitenland
"Een hond op school is eigenlijk niks nieuws. In Duitsland en Amerika wordt dit al langer gedaan. Inmiddels zijn er ook al scholen in Nederland die dit proberen", zegt Laeven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen