Overslaan en naar de inhoud gaan

Knuffelen en voeren tijdens de eerste Lammetjesdagen

Geplaatst opzondag 17 maart 2019 - 15:34

De lente hangt weer in de lucht en dat betekent ook dat de lammertijd weer is aangebroken.

In de schaapskooi van de Brunssumerheide is het lammetjesseizoen halverwege en wordt de deur zondag geopend voor geïnteresseerden tijdens de Lammetjesdagen. Veel ouders met kinderen maakten daar gebruik van.

Naar de slager
Zo'n 150 lammetjes zijn er de afgelopen weken al geboren en herder Niels Kengen verwacht er de komende weken nog eens net zoveel. De jonge dieren gaan in mei voor het eerst naar buiten en worden daar ingezet voor het natuurbehoud op de Brunssumerheide. "De lammetjes vervangen deels de oudere dieren in de kudde. Maar een deel gaat helaas ook naar de slager. Vooral de rammetjes treft dat lot", stelt Kengen. Die liggen binnenkort dus als verse
lamskoteletjes bij de slager.

Schattig
Veel kinderen kwamen zondag met hun ouders naar de schaapskooi om de jonge schaapjes te bekijken, te voeren of aan hun vinger te laten zuigen. Dat leidde veelal tot opgetogen reacties, want wie vindt pasgeboren lammetjes nu niet schattig?

Wie nog een kijkje wil nemen bij de lammetjes van de Brunssumerheide kan over twee weken nog terecht bij de schaapskooi. Dan is er nog lammetjesdag.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen