Overslaan en naar de inhoud gaan

Knuffelen en voeren tijdens de eerste Lammetjesdagen

Geplaatst opzondag 17 maart 2019 - 15:34

De lente hangt weer in de lucht en dat betekent ook dat de lammertijd weer is aangebroken.

In de schaapskooi van de Brunssumerheide is het lammetjesseizoen halverwege en wordt de deur zondag geopend voor geïnteresseerden tijdens de Lammetjesdagen. Veel ouders met kinderen maakten daar gebruik van.

Naar de slager
Zo'n 150 lammetjes zijn er de afgelopen weken al geboren en herder Niels Kengen verwacht er de komende weken nog eens net zoveel. De jonge dieren gaan in mei voor het eerst naar buiten en worden daar ingezet voor het natuurbehoud op de Brunssumerheide. "De lammetjes vervangen deels de oudere dieren in de kudde. Maar een deel gaat helaas ook naar de slager. Vooral de rammetjes treft dat lot", stelt Kengen. Die liggen binnenkort dus als verse
lamskoteletjes bij de slager.

Schattig
Veel kinderen kwamen zondag met hun ouders naar de schaapskooi om de jonge schaapjes te bekijken, te voeren of aan hun vinger te laten zuigen. Dat leidde veelal tot opgetogen reacties, want wie vindt pasgeboren lammetjes nu niet schattig?

Wie nog een kijkje wil nemen bij de lammetjes van de Brunssumerheide kan over twee weken nog terecht bij de schaapskooi. Dan is er nog lammetjesdag.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen