Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Knuffelen en voeren tijdens de eerste Lammetjesdagen

Geplaatst opzondag 17 maart 2019 - 15:34

De lente hangt weer in de lucht en dat betekent ook dat de lammertijd weer is aangebroken.

In de schaapskooi van de Brunssumerheide is het lammetjesseizoen halverwege en wordt de deur zondag geopend voor geïnteresseerden tijdens de Lammetjesdagen. Veel ouders met kinderen maakten daar gebruik van.

Naar de slager
Zo'n 150 lammetjes zijn er de afgelopen weken al geboren en herder Niels Kengen verwacht er de komende weken nog eens net zoveel. De jonge dieren gaan in mei voor het eerst naar buiten en worden daar ingezet voor het natuurbehoud op de Brunssumerheide. "De lammetjes vervangen deels de oudere dieren in de kudde. Maar een deel gaat helaas ook naar de slager. Vooral de rammetjes treft dat lot", stelt Kengen. Die liggen binnenkort dus als verse
lamskoteletjes bij de slager.

Schattig
Veel kinderen kwamen zondag met hun ouders naar de schaapskooi om de jonge schaapjes te bekijken, te voeren of aan hun vinger te laten zuigen. Dat leidde veelal tot opgetogen reacties, want wie vindt pasgeboren lammetjes nu niet schattig?

Wie nog een kijkje wil nemen bij de lammetjes van de Brunssumerheide kan over twee weken nog terecht bij de schaapskooi. Dan is er nog lammetjesdag.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen