Overslaan en naar de inhoud gaan

Knops wil door als staatssecretaris, volgt Buma niet op

Geplaatst opvrijdag 17 mei 2019 - 10:18

Raymond Knops uit Hegelsom wil staatssecretaris van Binnenlandse Zaken blijven en niet Sybrand Buma opvolgen als fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer.

Die plek komt vrij door het vertrek van Buma naar Leeuwarden waar hij burgemeester wordt.

Lekker door
Knops' naam deed de ronde als mogelijke opvolger. "Ik zit op het ministerie van Binnenlandse Zaken en daar ga ik nog even mee door", zei hij vrijdag voor aanvang van de ministerraad. Het fractievoorzitterschap is "gewoon niet aan de orde", aldus de Limburger en oud-militair. "Ik ga lekker door met wat ik doe."

Tussenpaus
Andere namen die worden genoemd als fractievoorzitter zijn onder anderen Pieter Heerma, Madeleine van Toorenburg en Harry van der Molen. De nieuwe fractievoorzitter wordt een tussenpaus. In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen kiest het CDA een nieuwe partijleider en lijsttrekker.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen