Overslaan en naar de inhoud gaan

Knops wil door als staatssecretaris, volgt Buma niet op

Geplaatst opvrijdag 17 mei 2019 - 10:18

Raymond Knops uit Hegelsom wil staatssecretaris van Binnenlandse Zaken blijven en niet Sybrand Buma opvolgen als fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer.

Die plek komt vrij door het vertrek van Buma naar Leeuwarden waar hij burgemeester wordt.

Lekker door
Knops' naam deed de ronde als mogelijke opvolger. "Ik zit op het ministerie van Binnenlandse Zaken en daar ga ik nog even mee door", zei hij vrijdag voor aanvang van de ministerraad. Het fractievoorzitterschap is "gewoon niet aan de orde", aldus de Limburger en oud-militair. "Ik ga lekker door met wat ik doe."

Tussenpaus
Andere namen die worden genoemd als fractievoorzitter zijn onder anderen Pieter Heerma, Madeleine van Toorenburg en Harry van der Molen. De nieuwe fractievoorzitter wordt een tussenpaus. In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen kiest het CDA een nieuwe partijleider en lijsttrekker.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen