Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Knops pleit voor grondtroepen in strijd tegen IS

Geplaatst opzondag 28 september 2014 - 16:18

"Met F16's win je geen strijd. Met bombardementen alleen kun je IS niet uitschakelen." Dat zei CDA-Tweede Kamerlid Raymond Knops zondag tegen L1.

Volgens Knops zijn ook grondtroepen nodig om de terreurbeweging te verslaan. Hij is van mening dat er geen volkenrechtelijk mandaat nodig is omdat IS zich niets aantrekt van landsgrenzen. "Je moet dit integraal bekijken en het is Haagse werkelijkheid om wel te bombarderen in Irak en niet in Syrië," zegt de defensiespecialist in het L1-radioprogramma De Stemming.

Thissen
Volgens Roermondenaar Tof Thissen, GroenLinks-fractievoorzitter in de Eerste Kamer is de kern van het probleem het 'onwaarschijnlijke conflict' tussen Israël en de Palestijnen. "De aanval op Gaza is een legitimatie voor radicale islamitische groeperingen om de wapens op te nemen. Geen enkele Amerikaanse president heeft een oplossing voor het Midden-Oosten. Bovendien wordt ieder initiatief geblokkeerd door een machtige en schatrijke joodse lobby. Want een Amerikaanse president die Israël oproept om de VN-resoluties uit te voeren wordt niet herkozen."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tof Thissen stopt als Eerste Kamerlid
Roermondenaar Selcuk Öztürk boos op Tof Thissen
GroenLinks-senator Tof Thissen wil Limburg afschaffen
Raymond Knops uit zware kritiek op PvdA en Mark Verheijen
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen