Overslaan en naar de inhoud gaan

Knops pleit voor grondtroepen in strijd tegen IS

Geplaatst opzondag 28 september 2014 - 16:18

"Met F16's win je geen strijd. Met bombardementen alleen kun je IS niet uitschakelen." Dat zei CDA-Tweede Kamerlid Raymond Knops zondag tegen L1.

Volgens Knops zijn ook grondtroepen nodig om de terreurbeweging te verslaan. Hij is van mening dat er geen volkenrechtelijk mandaat nodig is omdat IS zich niets aantrekt van landsgrenzen. "Je moet dit integraal bekijken en het is Haagse werkelijkheid om wel te bombarderen in Irak en niet in Syrië," zegt de defensiespecialist in het L1-radioprogramma De Stemming.

Thissen
Volgens Roermondenaar Tof Thissen, GroenLinks-fractievoorzitter in de Eerste Kamer is de kern van het probleem het 'onwaarschijnlijke conflict' tussen Israël en de Palestijnen. "De aanval op Gaza is een legitimatie voor radicale islamitische groeperingen om de wapens op te nemen. Geen enkele Amerikaanse president heeft een oplossing voor het Midden-Oosten. Bovendien wordt ieder initiatief geblokkeerd door een machtige en schatrijke joodse lobby. Want een Amerikaanse president die Israël oproept om de VN-resoluties uit te voeren wordt niet herkozen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tof Thissen stopt als Eerste Kamerlid
Roermondenaar Selcuk Öztürk boos op Tof Thissen
GroenLinks-senator Tof Thissen wil Limburg afschaffen
Raymond Knops uit zware kritiek op PvdA en Mark Verheijen
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen