Overslaan en naar de inhoud gaan

Knops pleit voor grondtroepen in strijd tegen IS

Geplaatst opzondag 28 september 2014 - 16:18

"Met F16's win je geen strijd. Met bombardementen alleen kun je IS niet uitschakelen." Dat zei CDA-Tweede Kamerlid Raymond Knops zondag tegen L1.

Volgens Knops zijn ook grondtroepen nodig om de terreurbeweging te verslaan. Hij is van mening dat er geen volkenrechtelijk mandaat nodig is omdat IS zich niets aantrekt van landsgrenzen. "Je moet dit integraal bekijken en het is Haagse werkelijkheid om wel te bombarderen in Irak en niet in Syrië," zegt de defensiespecialist in het L1-radioprogramma De Stemming.

Thissen
Volgens Roermondenaar Tof Thissen, GroenLinks-fractievoorzitter in de Eerste Kamer is de kern van het probleem het 'onwaarschijnlijke conflict' tussen Israël en de Palestijnen. "De aanval op Gaza is een legitimatie voor radicale islamitische groeperingen om de wapens op te nemen. Geen enkele Amerikaanse president heeft een oplossing voor het Midden-Oosten. Bovendien wordt ieder initiatief geblokkeerd door een machtige en schatrijke joodse lobby. Want een Amerikaanse president die Israël oproept om de VN-resoluties uit te voeren wordt niet herkozen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Tof Thissen stopt als Eerste Kamerlid
Roermondenaar Selcuk Öztürk boos op Tof Thissen
GroenLinks-senator Tof Thissen wil Limburg afschaffen
Raymond Knops uit zware kritiek op PvdA en Mark Verheijen
Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen