Overslaan en naar de inhoud gaan

'Knops mocht ook groter huis bouwen dan toegestaan'

Geplaatst opdinsdag 16 juni 2020 - 22:39

Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken is niet alleen bevoordeeld bij de aankoop van de grond voor zijn woonboerderij in Hegelsom, hij mocht ook een grotere boerderij bouwen dan eigenlijk was toegestaan.

Dat melden NRC en de Limburger op basis van gezamenlijk onderzoek.

Regels opzij geschoven
De wethouders van Horst aan de Maas, waar Hegelsom onder valt, schoven in 2010 de regels opzij om het toenmalige CDA-Kamerlid te helpen. Tegen een ambtelijk advies in. Mensen die in het buitengebied wilden bouwen, kregen toestemming voor een huis van duizend kubieke meter. Dat is ook de inhoud die aangegeven was bij de aanvraag van Knops. Maar op zijn later ingeleverde bouwschets stond geen inhoudsmaat aangegeven.

Voldoet niet
Een ambtelijke nota vermeldt daarover volgens beide kranten het volgende: 'Op het schetsplan zijn geen inhoudsmaten aangegeven. Mondeling hebben wij vernomen dat de inhoud van de woning meer dan duizend kubieke meter is'. De ambtenaren concludeerden daarop dat de beoogde woning 'niet voldoet aan de bouwregels'.

Aankoop grond
Vorige maand bleek al dat Knops ook een groter stuk grond kreeg dan andere mensen die in het buitengebied een huis wilden bouwen. Zij kregen 1.000 vierkante meter grond en Knops 1.500. Terwijl het Kamerlid, in het verleden zelf wethouder van Horst aan de Maas, bij de notaris maar 750 vierkante meter grond hoefde af te rekenen. De gemeenteraad van Horst aan de Maas vergadert dinsdagavond over de kwestie Knops.

Lees ook: 'Raymond Knops bevoordeeld bij gronddeal huis'

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen