Overslaan en naar de inhoud gaan

Knops: 'Het was een buitengewoon open en plezierig gesprek'

Geplaatst opdinsdag 24 oktober 2017 - 22:32

Toekomstig staatssecretaris voor Binnenlandse Zaken Raymond Knops uit Hegelsom heeft zijn gesprek met formateur Mark Rutte gehad.

"Toch een bijzonder moment natuurlijk. Als je op de drempel staat van het toetreden tot een nieuw kabinet. Ik moet zeggen het was een buitengewoon open en plezierig gesprek met de formateur", vertelt Knops.

Portefeuille
Alle beoogde ministers en staatssecretarissen van het nieuwe kabinet zijn de afgelopen twee dagen bij formateur Mark Rutte langs geweest. Dit als een laatste gesprek voordat zij worden beëdigd als bewindspersoon in het kabinet-Rutte III. "Het gaat over de portefeuille. Deze hebben we inhoudelijk gesproken en onze visies gedeeld", zegt Knops.

Speculatie
De afgelopen weken werd alom gespeculeerd dat de ministerspost voor Defensie naar Knops zou gaan. De politicus uit Hegelsom is al jarenlang defensiewoordvoerder van de CDA-fractie. Het werd uiteindelijk Binnenlandse Zaken. "Ik heb daar altijd heel nuchter tegenaan gekeken. Het feit dat je ergens voor genoemd wordt, wil niet zeggen dat het ook gaat gebeuren. Het is eigenlijk logisch dat je breder inzetbaar bent. Dit is een hele mooie kans. Een departement met uitdagingen."

Antillen
De politicus uit Hegelsom heeft een drukke tijd voor de boeg. "Ik zal op korte termijn naar de Antillen gaan om kennis te maken met de bestuurders daar. Maar ook bijvoorbeeld rondom de digitale overheid of vastgoed. Er liggen genoeg dingen te doen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen