Overslaan en naar de inhoud gaan

Knops: 'Het was een buitengewoon open en plezierig gesprek'

Geplaatst opdinsdag 24 oktober 2017 - 22:32

Toekomstig staatssecretaris voor Binnenlandse Zaken Raymond Knops uit Hegelsom heeft zijn gesprek met formateur Mark Rutte gehad.

"Toch een bijzonder moment natuurlijk. Als je op de drempel staat van het toetreden tot een nieuw kabinet. Ik moet zeggen het was een buitengewoon open en plezierig gesprek met de formateur", vertelt Knops.

Portefeuille
Alle beoogde ministers en staatssecretarissen van het nieuwe kabinet zijn de afgelopen twee dagen bij formateur Mark Rutte langs geweest. Dit als een laatste gesprek voordat zij worden beëdigd als bewindspersoon in het kabinet-Rutte III. "Het gaat over de portefeuille. Deze hebben we inhoudelijk gesproken en onze visies gedeeld", zegt Knops.

Speculatie
De afgelopen weken werd alom gespeculeerd dat de ministerspost voor Defensie naar Knops zou gaan. De politicus uit Hegelsom is al jarenlang defensiewoordvoerder van de CDA-fractie. Het werd uiteindelijk Binnenlandse Zaken. "Ik heb daar altijd heel nuchter tegenaan gekeken. Het feit dat je ergens voor genoemd wordt, wil niet zeggen dat het ook gaat gebeuren. Het is eigenlijk logisch dat je breder inzetbaar bent. Dit is een hele mooie kans. Een departement met uitdagingen."

Antillen
De politicus uit Hegelsom heeft een drukke tijd voor de boeg. "Ik zal op korte termijn naar de Antillen gaan om kennis te maken met de bestuurders daar. Maar ook bijvoorbeeld rondom de digitale overheid of vastgoed. Er liggen genoeg dingen te doen."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen