Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Knops: 'Het was een buitengewoon open en plezierig gesprek'

Geplaatst opdinsdag 24 oktober 2017 - 22:32

Toekomstig staatssecretaris voor Binnenlandse Zaken Raymond Knops uit Hegelsom heeft zijn gesprek met formateur Mark Rutte gehad.

"Toch een bijzonder moment natuurlijk. Als je op de drempel staat van het toetreden tot een nieuw kabinet. Ik moet zeggen het was een buitengewoon open en plezierig gesprek met de formateur", vertelt Knops.

Portefeuille
Alle beoogde ministers en staatssecretarissen van het nieuwe kabinet zijn de afgelopen twee dagen bij formateur Mark Rutte langs geweest. Dit als een laatste gesprek voordat zij worden beëdigd als bewindspersoon in het kabinet-Rutte III. "Het gaat over de portefeuille. Deze hebben we inhoudelijk gesproken en onze visies gedeeld", zegt Knops.

Speculatie
De afgelopen weken werd alom gespeculeerd dat de ministerspost voor Defensie naar Knops zou gaan. De politicus uit Hegelsom is al jarenlang defensiewoordvoerder van de CDA-fractie. Het werd uiteindelijk Binnenlandse Zaken. "Ik heb daar altijd heel nuchter tegenaan gekeken. Het feit dat je ergens voor genoemd wordt, wil niet zeggen dat het ook gaat gebeuren. Het is eigenlijk logisch dat je breder inzetbaar bent. Dit is een hele mooie kans. Een departement met uitdagingen."

Antillen
De politicus uit Hegelsom heeft een drukke tijd voor de boeg. "Ik zal op korte termijn naar de Antillen gaan om kennis te maken met de bestuurders daar. Maar ook bijvoorbeeld rondom de digitale overheid of vastgoed. Er liggen genoeg dingen te doen."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen