Overslaan en naar de inhoud gaan

Knops draait knop genderneutraal paspoort terug

Geplaatst opmaandag 21 januari 2019 - 20:39

Het wordt toch niet eenvoudiger om een paspoort te krijgen dat in het midden laat of je man of vrouw bent.

Wie liever een X op het paspoort ziet dan een M of V, moet daarvoor ook in de toekomst naar de rechter.

Swalmen
De uit Swalmen afkomstige Leonne Zeegers was vorig jaar de eerste Nederlander die een genderneutraal paspoort kreeg. Ze kreeg de rechter zover dat die het geslacht van haar geboorteakte schrapte waardoor ze bij de burgerlijke stand een genderneutraal paspoort kon krijgen.

Lees ook: Leonne Zeegers eerste Nederlander met X in paspoort

Ondubbelzinnig
Toen zei staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken nog dat hij mensen in hetzelfde schuitje een gang naar de rechter wilde besparen. Het kabinet verklaarde bij zijn aantreden nog 'onnodige' geslachtsregistratie te willen beperken, omdat sommige mensen zich nu eenmaal niet ondubbelzinnig man of vrouw voelen.

Afwachten
Maar Knops ziet er bij nader inzien vanaf de wet zo aan te passen dat de geslachtsaanduiding gemakkelijker geschrapt zou kunnen worden. De uit Hegelsom afkomstige CDA-bewindsman volgt nu het advies van een commissie van het ministerie van Justitie "de ontwikkelingen op dit terrein, ook internationaal, af te wachten."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen