Overslaan en naar de inhoud gaan

Knops draait knop genderneutraal paspoort terug

Geplaatst opmaandag 21 januari 2019 - 20:39

Het wordt toch niet eenvoudiger om een paspoort te krijgen dat in het midden laat of je man of vrouw bent.

Wie liever een X op het paspoort ziet dan een M of V, moet daarvoor ook in de toekomst naar de rechter.

Swalmen
De uit Swalmen afkomstige Leonne Zeegers was vorig jaar de eerste Nederlander die een genderneutraal paspoort kreeg. Ze kreeg de rechter zover dat die het geslacht van haar geboorteakte schrapte waardoor ze bij de burgerlijke stand een genderneutraal paspoort kon krijgen.

Lees ook: Leonne Zeegers eerste Nederlander met X in paspoort

Ondubbelzinnig
Toen zei staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken nog dat hij mensen in hetzelfde schuitje een gang naar de rechter wilde besparen. Het kabinet verklaarde bij zijn aantreden nog 'onnodige' geslachtsregistratie te willen beperken, omdat sommige mensen zich nu eenmaal niet ondubbelzinnig man of vrouw voelen.

Afwachten
Maar Knops ziet er bij nader inzien vanaf de wet zo aan te passen dat de geslachtsaanduiding gemakkelijker geschrapt zou kunnen worden. De uit Hegelsom afkomstige CDA-bewindsman volgt nu het advies van een commissie van het ministerie van Justitie "de ontwikkelingen op dit terrein, ook internationaal, af te wachten."

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen