Overslaan en naar de inhoud gaan

Knops boos op Hennis om sluiting defensiekantoor

Geplaatst opdinsdag 6 december 2016 - 20:09

CDA-Tweede Kamerlid Raymond Knops uit Hegelsom noemt het een 'belediging van het parlement' dat VVD-minister Jeanine Hennis-Plasschaert vasthoudt aan de sluiting van het betaalkantoor van defensie in Eygelshoven.

Daarmee legt zij een motie van de Tweede Kamer naast zich neer. Die nam twee weken geleden met ruime meerderheid een motie van CDA en PvdA aan voor het behoud van het betaalkantoor. Alleen VVD en 50Plus stemden tegen.

Confrontatie
Volgens Knops hoort het bij de politieke gewoonten in Den Haag dat een aangenomen motie wordt uitgevoerd. "Zeker als er zo'n duidelijke meerderheid is. Maar in plaats daarvan zoekt de minister de confrontatie met de Tweede Kamer en houdt ze halsstarrig vast aan haar standpunt", aldus het Limburgse CDA-Kamerlid.

Volgens de motie moest de minister opnieuw met de regio in overleg gaan en daarbij eventueel ook kijken naar alternatieve locaties in Zuid-Limburg. Knops gaat zich nu met PvdA-Kamerlid Sultan Günal-Gezer beraden op nadere stappen. Zij is mede-indiener van de motie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen