Overslaan en naar de inhoud gaan

Knops boos op Hennis om sluiting defensiekantoor

Geplaatst opdinsdag 6 december 2016 - 20:09

CDA-Tweede Kamerlid Raymond Knops uit Hegelsom noemt het een 'belediging van het parlement' dat VVD-minister Jeanine Hennis-Plasschaert vasthoudt aan de sluiting van het betaalkantoor van defensie in Eygelshoven.

Daarmee legt zij een motie van de Tweede Kamer naast zich neer. Die nam twee weken geleden met ruime meerderheid een motie van CDA en PvdA aan voor het behoud van het betaalkantoor. Alleen VVD en 50Plus stemden tegen.

Confrontatie
Volgens Knops hoort het bij de politieke gewoonten in Den Haag dat een aangenomen motie wordt uitgevoerd. "Zeker als er zo'n duidelijke meerderheid is. Maar in plaats daarvan zoekt de minister de confrontatie met de Tweede Kamer en houdt ze halsstarrig vast aan haar standpunt", aldus het Limburgse CDA-Kamerlid.

Volgens de motie moest de minister opnieuw met de regio in overleg gaan en daarbij eventueel ook kijken naar alternatieve locaties in Zuid-Limburg. Knops gaat zich nu met PvdA-Kamerlid Sultan Günal-Gezer beraden op nadere stappen. Zij is mede-indiener van de motie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen