Overslaan en naar de inhoud gaan

Knooppuntenroutes in Aken om Limburgse fietsers te lokken

Geplaatst opvrijdag 20 augustus 2021 - 20:24

Aken gaat nieuwe fietsroutes in het stadscentrum aanleggen volgens het Nederlandse knooppuntensysteem om fietsers uit Limburg te lokken.

"We hebben sinds 2004 al een knooppuntensysteem dat aansluit op Limburgse fietsroutes", zegt Harald Beckers van de gemeente Aken.

Verouderd
Veel routes zijn volgens hem ingehaald door de tijd. "Het gaat bovendien om knooppunten in de regio en niet in de stad zelf. We hopen door betere en meer actuele bewegwijzering dat Limburgse fietsers niet langer verdwalen in de stad en dus vaker onze kant op komen", aldus Beckers.

'Radeln'
Het aanleggen van de bewegwijzering zal ongeveer vier maanden gaan duren. Vanaf dan kunnen fietsers 'Radeln nach Zahlen' zoals de Duitsers dat zeggen. Vanaf Vaals is het ongeveer 6 kilometer naar Aken, een afstand die op de fiets in 20 minuten tijd te doen is.

Beckers is hoopvol over de fietsknooppunten tussen Limburg en het centrum van de voormalige keizerstad. "Het grensoverschrijdend verkeer gebeurt allang niet meer alleen met de auto. Ik kan me voorstellen dat we straks een hoop nieuwe bezoekers uit Limburg erbij krijgen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen