Overslaan en naar de inhoud gaan

Knoop doorgehakt: nieuw leven voor bekritiseerde Campus

Geplaatst opmaandag 5 februari 2018 - 11:48

Het Campus-complex in Kerkrade staat voor een grondige opknapbeurt, nadat het gemeentebestuur heeft besloten het bekritiseerde gebouw te laten herstellen.

Alleen de gemeenteraad kan de reanimatie van de Campus nog tegenhouden. Op 7 maart wordt er over het herstelplan gestemd.

Lees ook: Campus-gate nadert climax: slopen of herstellen

Opstartproblemen
Na wat opstartproblemen rondom de bouw, werd de Campus in 2005 met veel bombarie geopend. In datzelfde jaar werden er scheuren geconstateerd in bouwplaten. Het gebouw bleef echter in gebruik, tot en met 2012. Toen besloot burgemeester Jos Som het pand te sluiten, naar aanleiding van een confronterend rapport van ingenieursbureau Palte.

Rotte appel
Door de problemen en de daaropvolgende leegstand werd de Campus een rotte appel in de Kerkraadse fruitmand. Verschillende experts zouden nu hebben vastgesteld dat het gebouw veilig is, maar dat er nog wel een en ander vertimmerd moet worden voordat het weer in gebruik wordt genomen. Dat schrijft de gemeente in een persverklaring.

Complex dossier
Verantwoordelijk wethouder Jo Bok is content met het herstelplan. "We werken al jaren aan een oplossing voor de Campus. Het was een ingewikkeld en complex dossier. Ik ben blij dat er nu weer toekomst is voor dit prachtige multifunctionele gebouw. Ik hoop dan ook dat de gemeenteraad het collegebesluit onderschrijft zodat we snel aan de slag kunnen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen