Overslaan en naar de inhoud gaan

Knoop doorgehakt: Dumoulin op weg naar Tokio

Geplaatst opdonderdag 13 mei 2021 - 8:51

Tom Dumoulin heeft, na een periode van een kleine vier maanden waarin hij zichzelf de vraag stelde of hij nog wel door wilde gaan met wielrennen, de knoop doorgehakt om zich nog enkele jaren op de topsport te richten. De ambities om opnieuw met de wereldtop te strijden, overwonnen zijn twijfel.

Tom Dumoulin gaat in de Ronde van Zwitserland op zoek naar wedstrijdritme. Dat meldt wielerjournalist Raymond Kerckhoffs via Wielerflits.

Programma
De achtdaagse Ronde van Zwitserland, die op zondag 6 juni start in Frauenfeld, wordt de eerste wedstrijd die Dumoulin gaat rijden. Vervolgens rijdt hij zowel het NK-tijdrijden (op 16 juni in Emmen) als het NK op de weg (op 20 juni op de VAM-berg).

Spelen
Dumoulin wil zich vanaf nu richten op de olympische tijdrit in Tokio die op 28 juli plaats vindt. Bondscoach Koos Moerenhout heeft hem de afgelopen periode de tijd gegeven om rustig een beslissing te nemen over zijn toekomst en gaf Dumoulin de zekerheid dat hij op basis van zijn tijdritkwaliteiten op een plek kon rekenen.

Zilver
Tom Dumoulin wordt daarmee tijdens de Spelen in Tokio de Nederlandse troef op jacht naar goud in de individuele tijdrit. Vijf jaar geleden, tijdens de olympische tijdrit in Rio de Janeiro, pakte Dumoulin zilver achter winnaar Fabio Cancellara. De tijdrit in Tokio staat op woensdag 28 juli op de agenda. Vier dagen eerder rijden de mannen de wegwedstrijd. Ook daar zal de Maastrichtenaar in actie komen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen