Overslaan en naar de inhoud gaan

Knoop doorgehakt: Dumoulin op weg naar Tokio

Geplaatst opdonderdag 13 mei 2021 - 8:51

Tom Dumoulin heeft, na een periode van een kleine vier maanden waarin hij zichzelf de vraag stelde of hij nog wel door wilde gaan met wielrennen, de knoop doorgehakt om zich nog enkele jaren op de topsport te richten. De ambities om opnieuw met de wereldtop te strijden, overwonnen zijn twijfel.

Tom Dumoulin gaat in de Ronde van Zwitserland op zoek naar wedstrijdritme. Dat meldt wielerjournalist Raymond Kerckhoffs via Wielerflits.

Programma
De achtdaagse Ronde van Zwitserland, die op zondag 6 juni start in Frauenfeld, wordt de eerste wedstrijd die Dumoulin gaat rijden. Vervolgens rijdt hij zowel het NK-tijdrijden (op 16 juni in Emmen) als het NK op de weg (op 20 juni op de VAM-berg).

Spelen
Dumoulin wil zich vanaf nu richten op de olympische tijdrit in Tokio die op 28 juli plaats vindt. Bondscoach Koos Moerenhout heeft hem de afgelopen periode de tijd gegeven om rustig een beslissing te nemen over zijn toekomst en gaf Dumoulin de zekerheid dat hij op basis van zijn tijdritkwaliteiten op een plek kon rekenen.

Zilver
Tom Dumoulin wordt daarmee tijdens de Spelen in Tokio de Nederlandse troef op jacht naar goud in de individuele tijdrit. Vijf jaar geleden, tijdens de olympische tijdrit in Rio de Janeiro, pakte Dumoulin zilver achter winnaar Fabio Cancellara. De tijdrit in Tokio staat op woensdag 28 juli op de agenda. Vier dagen eerder rijden de mannen de wegwedstrijd. Ook daar zal de Maastrichtenaar in actie komen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen