Overslaan en naar de inhoud gaan

Knoop afblazen schoolreis naar Londen snel doorgehakt

Geplaatst opmaandag 5 juni 2017 - 8:54

De directie van het Valuascollege in Venlo had niet lang nodig om de schoolreis die gepland was naar Londen te annuleren na de nieuwste aanslagen daar.

"De vraag is of je willens en wetens kinderen naar een gebied stuurt dat onrustig en onveilig is. Het antwoord was nee. Dat doen we niet want de veiligheid gaat boven alles," zegt locatiedirecteur Hans Oostdam.

Lees ook: Valuascollege annuleert schoolreizen naar Londen

Oneens
Met dat besluit waren niet alle ouders het eens, volgens Oostdam. "De discussie over wat je moet doen met schoolreizen in dit soort situaties speelt al langer. Mijn directie heeft de verantwoordelijkheid voor 200 leerlingen en het zijn andermans kinderen. Als privé-persoon kun je een andere afweging maken."

Reisadvies
Normaalgesproken kijkt de school naar de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse zaken. Voor Londen geldt echter geen negatief reisadvies. "Londen is wat dat betreft een uitzondering."

Alternatief
De reis naar Londen is dan wel geannuleerd, de bussen die beschikbaar waren zijn dat niet. De docenten zijn dan ook bezig om alternatieven te bedenken voor de leerlingen die deze week naar de Engelse hoofdstad zouden vertrekken. "Dat zijn dagtrips, maar ook activiteiten op school. Als de leerlingen willen kunnen ze weg van school."

Directeur Hans Oostdam van het Valuascollege over het afgeblazen schoolreisje

Lees alles over Pinkpop en ander festivalnieuws in de festivalrubriek.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rijdende Rechter oordeelt over alcohol Valuascollege
Zeker 50 arbeidsplaatsen verdwijnen bij scholen in Venlo
Scholen in Venlo werken aan betere samenwerking
Gláucio krijgt laatste rapport op Valuascollege Venlo
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen