Overslaan en naar de inhoud gaan

KNMI: zaterdag code oranje in Limburg

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 14:59

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft voor zaterdag code oranje afgekondigd voor de provincie Limburg.

Code oranje betekent dat er grote kans is op extreme weersomstandigheden. Het weerinstituut verwacht voor zaterdag temperaturen van rond de 35 graden in Limburg.

De weerwaarschuwing geldt behalve voor Limburg ook voor de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) haalde woensdag het Nationaal Hitteplan al van stal vanwege de aanhoudende hitte. Het advies is om goed te drinken, de schaduw op te zoeken en om niet teveel inspanningen te verrichten.

Lees ook: RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Meteo Limburg gaf eerder aan dat de hittegolf op woensdag 5 augustus begint en naar verwachting sowieso duurt tot en met woensdag 12 augustus. Een hittegolf is een serie van minstens vijf zomerse dagen van meer dan 25 graden, waarvan er zeker drie tropisch zijn (meer dan 30 graden).

Lees ook: Lange hittegolf van start met zonnige en warme dag

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen