Overslaan en naar de inhoud gaan

KNMI: zaterdag code oranje in Limburg

Geplaatst opvrijdag 7 augustus 2020 - 14:59

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) heeft voor zaterdag code oranje afgekondigd voor de provincie Limburg.

Code oranje betekent dat er grote kans is op extreme weersomstandigheden. Het weerinstituut verwacht voor zaterdag temperaturen van rond de 35 graden in Limburg.

De weerwaarschuwing geldt behalve voor Limburg ook voor de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) haalde woensdag het Nationaal Hitteplan al van stal vanwege de aanhoudende hitte. Het advies is om goed te drinken, de schaduw op te zoeken en om niet teveel inspanningen te verrichten.

Lees ook: RIVM haalt Nationaal Hitteplan van stal

Meteo Limburg gaf eerder aan dat de hittegolf op woensdag 5 augustus begint en naar verwachting sowieso duurt tot en met woensdag 12 augustus. Een hittegolf is een serie van minstens vijf zomerse dagen van meer dan 25 graden, waarvan er zeker drie tropisch zijn (meer dan 30 graden).

Lees ook: Lange hittegolf van start met zonnige en warme dag

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen