Overslaan en naar de inhoud gaan

KNMI waarschuwt voor gladheid en dichte mist

Geplaatst opmaandag 10 januari 2022 - 6:27

Vanwege kans op lokale gladheid door bevriezing van natte weggedeelten heeft het KNMI in de nacht van zondag op maandag code geel afgegeven voor bijna het hele land. In delen van Limburg kan daarnaast het zicht beperkt zijn vanwege lokaal dichte mist.

De gladheid zal naar verwachting pas in de tweede helft van maandagochtend verdwijnen.

Verraderlijk glad
De temperatuur zakte zondagavond tot onder het vriespunt waardoor er maandagochtend flink gekrabd moest worden op de autoruiten. Door bevriezing van natte weggedeelten kan het lokaal verraderlijk glad zijn.

Verkeersdeelnemers moeten hier maandagochtend rekening mee houden als ze op weg gaan naar het werk of school. De waarschuwing gold in eerste instantie alleen voor de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en Flevoland. Maar werd na middernacht verder uitgebreid.

Lichte vorst en mist
Volgens Meteo Limburg blijft het maandag droog en komt de temperatuur tijdens vrij zonnig weer uit op zo'n 6 à 7 graden. Ook de komende dagen blijft het (zo goed als) droog. In de nachten kan het enkele graden gaan vriezen. Woensdag is er bovendien weer kans op mist. Lees de uitgebreide weersverwachting.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen