Overslaan en naar de inhoud gaan

KNMI waarschuwt met code geel voor winters weer

Geplaatst opmaandag 21 januari 2019 - 16:53

Het KNMI heeft code geel afgegeven in verband met de winterse neerslag die dinsdag verwacht wordt. Het verwachte weer zal voor weggebruikers en treinreizigers de nodige hinder opleveren.

Rijkswaterstaat vraagt weggebruikers rekening te houden met de gladheid.

Ochtendspits
De verwachting is dat op veel plaatsen een sneeuwdek komt te liggen van 1 tot 3 centimeter. In grote delen van Nederland begint het dinsdagochtend al te sneeuwen, maar volgens Meteo Limburg bereiken de winterse buien onze provincie pas in de loop van de middag.

Rijstijl aanpassen
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers weersverwachtingen en verkeersinformatie nauwlettend in de gaten te houden. Daarnaast wordt er gevraagd rekening te houden met een langere reistijd en de rijstijl aan te passen door snelheid te matigen en voldoende afstand te houden in het verkeer.

Minder intercity's
Ook treinreizigers krijgen te maken met het winterse weer. NS heeft bekend gemaakt dinsdag een aangepaste dienstregeling te hanteren. Er zullen de hele dag minder intercity's rijden voor het traject Alkmaar/Schagen - Amsterdam - Utrecht - Sittard. Arriva heeft nog geen wijzigingen aangekondigd.

Kijk voor de actuele weersverwachting op 1limburg.nl/weer

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen