Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

KNMI waarschuwt met code geel voor winters weer

Geplaatst opmaandag 21 januari 2019 - 16:53

Het KNMI heeft code geel afgegeven in verband met de winterse neerslag die dinsdag verwacht wordt. Het verwachte weer zal voor weggebruikers en treinreizigers de nodige hinder opleveren.

Rijkswaterstaat vraagt weggebruikers rekening te houden met de gladheid.

Ochtendspits
De verwachting is dat op veel plaatsen een sneeuwdek komt te liggen van 1 tot 3 centimeter. In grote delen van Nederland begint het dinsdagochtend al te sneeuwen, maar volgens Meteo Limburg bereiken de winterse buien onze provincie pas in de loop van de middag.

Rijstijl aanpassen
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers weersverwachtingen en verkeersinformatie nauwlettend in de gaten te houden. Daarnaast wordt er gevraagd rekening te houden met een langere reistijd en de rijstijl aan te passen door snelheid te matigen en voldoende afstand te houden in het verkeer.

Minder intercity's
Ook treinreizigers krijgen te maken met het winterse weer. NS heeft bekend gemaakt dinsdag een aangepaste dienstregeling te hanteren. Er zullen de hele dag minder intercity's rijden voor het traject Alkmaar/Schagen - Amsterdam - Utrecht - Sittard. Arriva heeft nog geen wijzigingen aangekondigd.

Kijk voor de actuele weersverwachting op 1limburg.nl/weer

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen