Overslaan en naar de inhoud gaan

KNMI geeft code rood om ijzel: 'Let op met de gladheid'

Geplaatst opzondag 14 februari 2021 - 18:11

Het KNMI heeft een weeralarm uitgedaan omdat het naar verwachting heel glad wordt door ijzel.

Vanaf 7:00 uur maandagmorgen geldt code rood voor Limburg, Groningen, Drenthe en Overijssel.

Lees ook: Vaccinatie- en testlocaties gesloten vanwege gladheid

Code rood
Het weeralarm geldt al vanaf 3:00 uur in Noord- en Zuid-Holland en Zeeland. Vanaf 5:00 uur geldt code rood ook voor de Waddeneilanden, Friesland, Flevoland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant. "Maandag is er in de loop van de nacht en in de ochtend kans op verraderlijke gladheid op uitgebreide schaal als gevolg van ijzel. Hiervoor wordt een weeralarm uitgegeven", stelt het KNMI in een toelichting. "Ga niet op reis als dat niet strikt noodzakelijk is."

IJzel
In de nacht van zondag op maandag is het bewolkt en liggen de temperaturen rond het vriespunt, meldt Meteo Limburg. Ook overdag is het bewolkt en in de loop van de ochtend en middag gaat het regenen. Vooral in het noorden van de provincie kan het door ijzel erg glad worden. De temperatuur van het wegdek ligt onder het vriespunt. In de loop van de dag wordt het warmer, tussen de 4 en 7 graden, en verdwijnt de gladheid.

Lees hier het uitgebreide weerbericht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen