Overslaan en naar de inhoud gaan

Knipbeurt bij de oosterburen: 3 weken wachten

Geplaatst opdinsdag 5 mei 2020 - 15:39

Terwijl minister-president Mark Rutte woensdag waarschijnlijk meer duidelijkheid geeft over de heropening van kapperszaken in Nederland, zijn knipbeurten in Duitsland sinds maandag weer toegestaan. Over de grens een afspraak bemachtigen voor deze of volgende week is echter lastig.

Duitse kappers mogen sinds gisteren weer knippen, mits zij twee meter afstand tussen kappersstoelen garanderen en een mondkapje dragen. Hun agenda's voor de komende tijd lopen dan ook rap vol. Ook met Nederlanders. Alhoewel kappersbezoek ongetwijfeld niet onder de noodzakelijke reizen wordt gerekend door de Duitse overheid, kan het dus wel weer.

Lees ook: Duitsland verlengt negatief reisadvies tot medio juni

Vaste Nederlandse klanten
Herenkapper Heinz-Peter Hegholz uit Kaldenkerken, net over de grens bij Venlo, heeft sinds vandaag zijn salon weer geopend. Over drukte heeft hij niet te klagen. "Als je nu een afspraak maakt, bent je over een week of drie aan de beurt." Die drukte is niet te wijten aan extra Nederlandse interesse zo laat hij weten. "Ik heb mijn vaste Nederlandse klanten. Maar het is niet zo dat die nu eerder aankloppen."

Twee weken vol
Andere kappers in Kaldenkerken vertellen een vergelijkbaar verhaal. De vrouw die de telefoon opneemt bij kapsalon Flinke Schere zegt dat er vandaag toevallig twee mensen een afspraak hebben gemaakt waarvan ze weet dat die in Nederland wonen. "Maar ik weet natuurlijk niet waar al onze klanten vandaan komen. We maken ook geen onderscheid. Iedereen die kan en wil komen kan een afspraak maken. We zitten de komende weken wel al helemaal vol. Het eerste moment dat ik nu in kan plannen is woensdag 20 mei."

De kapsalon mag maximaal twee mensen in de kapsalon vanwege de coronamaatregelen. "Er werkt daarom maar een persoon in de salon zelf. Ik werk vanuit thuis en houdt daar telefonisch de agenda bij."

Zoals altijd
Ook bij Kings Cut wordt weer geknipt. "Maar ik kan niet zeggen dat we meer Nederlanders bedienen dan normaal. Al hebben we er wel zojuist nog eentje geknipt. Het gaat buiten de maatregelen eigenlijk gewoon zoals het altijd gaat", zegt kapster Kim.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen