Overslaan en naar de inhoud gaan

Knieblessure Dumoulin toch ernstiger: Vuelta in gevaar

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 13:45

De knieblessure van Tom Dumoulin is ernstiger dan eerder werd gedacht. Dat blijkt nu uit een nieuwe MRI-scan die onlangs in het ziekenhuis van Maastricht is gemaakt.

Op de scan is te zien dat er een scheurtje in de pees zit. Dat houdt voor de Maastrichtenaar in dat hij moet revalideren. Ook mag hij voorlopig niet op de fiets stappen.

Operatie
Dumoulin viel in de vierde etappe van de Giro d'Italia en raakte daarbij gewond aan zijn knie. Toen werd gedacht dat hij na twee weken wel weer op de been zou zijn. Daar leek het in eerste instantie wel op, maar hij moest toch afstappen in de wielerwedstrijd Critérium Du Dauphiné. Zijn knie speelde hem toch parten. Later bleek dat de kopman van Team Sunweb een stukje grind in zijn knie had zitten. Dat is operatief verwijderd. Uiteindelijk besloot hij zelfs om niet aan de start van de Tour de France te verschijnen.

Lees ook: Domper Team Sunweb: 'Alles draaide om gele trui voor Tom'

Het scheurtje kon eerder niet worden waargenomen, omdat er nog een zwelling in de knie zat. Het is nu de vraag of de renner op tijd hersteld is voor de Vuelta.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen