Overslaan en naar de inhoud gaan

Knieblessure Dumoulin toch ernstiger: Vuelta in gevaar

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 13:45

De knieblessure van Tom Dumoulin is ernstiger dan eerder werd gedacht. Dat blijkt nu uit een nieuwe MRI-scan die onlangs in het ziekenhuis van Maastricht is gemaakt.

Op de scan is te zien dat er een scheurtje in de pees zit. Dat houdt voor de Maastrichtenaar in dat hij moet revalideren. Ook mag hij voorlopig niet op de fiets stappen.

Operatie
Dumoulin viel in de vierde etappe van de Giro d'Italia en raakte daarbij gewond aan zijn knie. Toen werd gedacht dat hij na twee weken wel weer op de been zou zijn. Daar leek het in eerste instantie wel op, maar hij moest toch afstappen in de wielerwedstrijd Critérium Du Dauphiné. Zijn knie speelde hem toch parten. Later bleek dat de kopman van Team Sunweb een stukje grind in zijn knie had zitten. Dat is operatief verwijderd. Uiteindelijk besloot hij zelfs om niet aan de start van de Tour de France te verschijnen.

Lees ook: Domper Team Sunweb: 'Alles draaide om gele trui voor Tom'

Het scheurtje kon eerder niet worden waargenomen, omdat er nog een zwelling in de knie zat. Het is nu de vraag of de renner op tijd hersteld is voor de Vuelta.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen